سوتك و كلاونگا از ديد كوهنوردان!
گزارش صعود به قله سوتک- تیر 92
قله سوتک در بخش نور استان مازندران نزدیک به چاده چالوس قرار دارد و از رشته کوه های البرز مرکزی می باشد.
قله سوتک یکی از قلل منطقه آزاد کوه بوده و در خط الراٌس قلل یخچال- سرماهو- کمانکوه و سوتک بزرگ واقع گردیده است .
این کوه دارای دو قله سوتک کوچک 3850 متر و سوتک بزرگ 3950 متر می باشد
در روز پنج شنبه موخه 20 تیر 92 در ساعت 14 از آمل به مقصد روستای کلاونگا Øرکت کردیم. روستای کلاونگا در مسیر هردورود به پل زنگوله واقع شده است. از Ù…ØÙ„ هر دورود تا روستای کلاونگا Øدود 104 کیلومتر Ùاصله است.
ما پس از Ø·ÛŒ روستاهای مختل٠به شهر بلده Ùˆ از آنجا پس از گذر از روستاهای ییلاقی یوش- اوز- نیکنام ده- میناک- پیل- نسن به گردنه لاوشم رسیدیم Ùˆ از آنجا پس از رسیدن به سه راهی کمر بن در Ùرعی سمت Ú†Ù¾ ابتدا به الیکا Ùˆ سپس به کلاونگا رسیدیم.
ساعت 18.30 به روستای زیبای کلاونگا رسیدیم. شب را در مسجد Ù…ØÙ„ گذراندیم. در اینجا باید از زØمات Ùˆ مرØمت آقای Øاج عباس توکلی از اهالی خوشنام Ùˆ Ùرهنگی روستا Ú©Ù‡ از قبل با ایشان هماهنگی در خصوص شب مانی در روستا کردیم Ùˆ ایشان ما را راهنمایی نمودند کمال تشکر Ùˆ قدردانی را داریم. همچنین ار دیگر اهالی Ù…Øترم روستا نیز سپاسگزاریم.
ØµØ¨Ø Ø³Ø§Ø¹Øª 5 به Ù…ØÙ„ رنگ وجان (انتهای جاده خاکی منتهی به معدن) رسیدیم Ùˆ از آنجا در قسمت جنوب غربی به سمت قله سوتک Øرکت کردیم Ùˆ ساعت 9.40 ØµØ¨Ø Ø§Ø¨ØªØ¯Ø§ به سوتک Ú©ÙˆÚ†Ú© Ùˆ سپس به سوتک بزرگ صعود نمودیم Ú©Ù‡ در Ùاصله نزدیکی به سوتک Ú©ÙˆÚ†Ú© واقع شده است. در شیب جنوبی دره زیبای وارنگرود Ùˆ در قسمت شرق ستیغ زیبای آزاد کوه به خوبی نمایان است. هوای امروز بسیار خوب بود هر چند در گردنه سوتک باد شدیدی وزیدن گرÙت.
آنتن دهی موبایل در روستا امکان پذیر نیست ولی از گردنه سوتک به بالا آنتن دهی برقرار Ù…ÛŒ باشد. ضمن اینکه از چهره های جوانن دانشجو Ú©Ù‡ برای اولین بار همراه ما آمدند Ùˆ به خوبی صعود نمودند نیز قدردانی نماییم.منطقه مورد نظر از چراگاههای خوب البرز Ù…ÛŒ باشد ولی متاسÙانه بهره برداری بی رویه از منطقه به Ø´Ú©Ù„ معدن Ùˆ جاده هایی Ú©Ù‡ در ارتÙاعات به همین منظور ساخته شده Ùˆ پوشش گیاهی با ارزش منطقه را از بین برده است. ضمن اینکه باید یاد آوری گردد Ú©Ù‡ این منطقه یکی از رویشگاههای مهم شبدر کوهسری Ù…ÛŒ باشد Ú©Ù‡ Ùقط در این منطقه از البرز رویش دارد Ùˆ گونه ای با ارزش برای تغذیه دامها Ùˆ ØÙظ خاک Ù…ÛŒ باشد.
http://nishakooh.blogfa.com/tag/%DA%AF% ... 8%AA%DA%A9
کوه سوتک، 3850 متر (کوچک )
نام Ùارسی : کوه سوتک
موقعیت جغراÙیایی
موقعیت جغراÙیایی : قله دربخش نور استان مازنداران نزدیک جاده کرج چالوس قرار دارد.
بررسی توپوگراÙÛŒ قله : کوه بزرگ سوتک یکی از قلل منطقه آزاد کوه از سمت غرب پس از گردنه ای به همین نام به 3 قله صخره ای سرخاب Ùˆ سپس دونا متصل Ù…ÛŒ گردد این قله از شرق به دره نسن Ùˆ از سمت جنوب توسط گردنه مرتÙعی به قله کمانکوه وصل Ù…ÛŒ شود.
مسیر صعود به قله : با شور Ùˆ نشاطی Ú©Ù‡ ناشی از Ùرارسیدن Ùصل مهرگان است Ùˆ به همراه سوز سری Ú©Ù‡ بر کوه های نور Ù…ÛŒ وزد آهنگ الیکا Ù…ÛŒ کنیم. پس از تونل کندوان Ùˆ با رسیدن به پل زنگوله با عبور از گردنه ترکه بشم با وسیله نقلیه در دوراهی کمربن به جاده الیکا Ùˆ کلاونکا وارد Ù…ÛŒ شویم. جاده خاکی تا چند کیلومتر بعد از ده جلو Ù…ÛŒ رود تا به معدن برسد. ولی ما در ده کلاونکا از وسیله نقلیه پیاده Ù…ÛŒ شویم (1). سپس از دره ای درپشت ده به سمت شرق ارتÙاع Ù…ÛŒ گیریم. هوا سرد Ùˆ سردتر Ù…ÛŒ شود Ùˆ زمانی Ú©Ù‡ بر روی گردنه برÙراز تپه قرار Ù…ÛŒ گیریم بر شدت آن اÙزوده Ù…ÛŒ شود(2). برج ستبر آزادکوه با رنگ های سرخ Ùˆ سیاه در آبی آسمان جلوه ای دیگر دارد. مسیر را به سم جنوب با عبور از تپه ماهوره های متعدد ارتÙاع Ù…ÛŒ گیریم. قلل دندانه دار سرخاب در جنوب Ùˆ قله بلند یخچال در جنوب شرقی به خوبی دیده Ù…ÛŒ شوند. ارتÙاع اÙزوده شده Ùˆ پس از دو سربالایی با شیب تند پیاپی به قله تپه مانند سوتک Ú©ÙˆÚ†Ú© گام Ù…ÛŒ نهیم. مناظر اطرا٠به واسطه باد دید Ùˆ زدودن غبارهای تابستانی پاک Ùˆ تمامی عوارض طبیعی را Ù…ÛŒ توان از یکدیگر تÙکیک کرد تمیز Ùˆ قابل رؤیت هستند. دره Ù„ÙŽØ´ÙŽÚ© Ùˆ قلل سه چال Ùˆ هرزه کوه Ùˆ سینو در جنوب Ùˆ قله آزادکوه بیش از هر زمان دیگر زیبا Ùˆ مغرور در شرق دیده Ù…ÛŒ شوند.
بهترین زمان برای صعود به قله سوتک خرداد و تیر و مهر و آبان می باشد.
وضعیت قله در زمستان : بواسطه Øجم سنگین بر٠صعود به قله از کلاونکا با برÙکوبی سنگین همراه است Ùˆ برای انجام آنباید در نزدیکی قله دو منطقه بهمن گیر را دور زد. صعود زمستانی قله علیرغم داشتن مسیر ساده مستلزم شناخت کاÙÛŒ بر اصول اجرا برنامه زمستانی است.
http://www.irandeserts.com/content/%D8% ... DA%A9_.htm
صعود به سوتك!!!!
- kalaavangaa
- محل اقامت: تهران-Ø® دماوند-Ø® ÙتØنايي(كهن سابق) Ùƒ Ø´ مصطÙÙˆÛŒ Ù¾ 8
Re: صعود به سوتك!!!!
بسمة تعالی
جناب آقای عزّت رØمانی Ùˆ كاربران سايت های مختل٠كلاونگا.
با اين كه اين آقايان از طريق وبلاگ با من آشنا شدند Ùˆ تقاضای عبور از نگهبانی كلاونگا را نمودند . بنده هم بر اساس ادب Ùˆ اØترام زنگ زدم به عمو Øاج جعÙر آقا مسئول شورای وقت ØŒ ايشان هم اجازه دادند كه از نگهبانی عبور كنند . به ظاهر همه وسايل را به همرا Ù‡ داشتند Ùˆ نيازی به هيچكس نداشتند .اهالی آن ها را به مسجد Ùˆ Øياط مسجد پذيرÙتند. ( لازم به ذكر است كه بنده هم در Ù…ØÙ„ Øضور نداشتم) با ادب Ùˆ اØترام آن شب را در Ù…ØÙ„ ماندند Ùˆ بر اساس گزارششان ØµØ¨Ø Ø²ÙˆØ¯ رÙتند. موضوع مربوط است به تابستان سال1392 . با اين كه در گزارش ديديد از همه تشكّر كردند. هيج كس تا تابستان گذشته با من صØبتی نداشت Ùˆ من هم اصلاً يادم رÙته بود. تا اين كه آشيخ Øسين صريØاً به من اعتراض كرد كه چرا اين كار را كردی Ùˆ چرا آنها را به خانه خودت نبردی. ايشان يادش رÙت كه Ù…ØÙ„ Ùقط مال يك روØانی يا Ùقط مربوط به يك خانواده خاص نيست كه در رمينه‌های ديگر ،يكه تازی Ù…ÛŒ كنند . بسيار با من تند بر خورد كرد. آدم نبايست كاسه داغ تر از آش باشد . اگر مشكلی داشتند كه آنهم نداشتند اصلاً به من مربوط نيست چون كه مسئول شورا اجازه دادند. Ùˆ چرا در اين مدّت يك سال كسی چيزی Ù†Ú¯Ùت.Øال كه اين موضوع پيش آمد عنوان كردم .Ù…ÛŒ دانم من بعد به عنوان يك هم ولايتی كلاونگايی با اين اÙراد چگونه بر خورد كنم. با اين كه تا كنون چنين كاروان موئدّبی را نديديم كه كارشان نظم داشته باشد Ùˆ با اهالی به خوبی رÙتار كنند Ùˆ باعث آبروی Ù…ØÙ„ گردند Ùˆ از روستای كلاونگا Ùˆ اهالی آن در گزارشات به خوبی نام ببرند.بعد از بر گشتن از كلاونگا به من زنگ زدند Ùˆ از همه تشكّر كردند
ب
جناب آقای عزّت رØمانی Ùˆ كاربران سايت های مختل٠كلاونگا.
با اين كه اين آقايان از طريق وبلاگ با من آشنا شدند Ùˆ تقاضای عبور از نگهبانی كلاونگا را نمودند . بنده هم بر اساس ادب Ùˆ اØترام زنگ زدم به عمو Øاج جعÙر آقا مسئول شورای وقت ØŒ ايشان هم اجازه دادند كه از نگهبانی عبور كنند . به ظاهر همه وسايل را به همرا Ù‡ داشتند Ùˆ نيازی به هيچكس نداشتند .اهالی آن ها را به مسجد Ùˆ Øياط مسجد پذيرÙتند. ( لازم به ذكر است كه بنده هم در Ù…ØÙ„ Øضور نداشتم) با ادب Ùˆ اØترام آن شب را در Ù…ØÙ„ ماندند Ùˆ بر اساس گزارششان ØµØ¨Ø Ø²ÙˆØ¯ رÙتند. موضوع مربوط است به تابستان سال1392 . با اين كه در گزارش ديديد از همه تشكّر كردند. هيج كس تا تابستان گذشته با من صØبتی نداشت Ùˆ من هم اصلاً يادم رÙته بود. تا اين كه آشيخ Øسين صريØاً به من اعتراض كرد كه چرا اين كار را كردی Ùˆ چرا آنها را به خانه خودت نبردی. ايشان يادش رÙت كه Ù…ØÙ„ Ùقط مال يك روØانی يا Ùقط مربوط به يك خانواده خاص نيست كه در رمينه‌های ديگر ،يكه تازی Ù…ÛŒ كنند . بسيار با من تند بر خورد كرد. آدم نبايست كاسه داغ تر از آش باشد . اگر مشكلی داشتند كه آنهم نداشتند اصلاً به من مربوط نيست چون كه مسئول شورا اجازه دادند. Ùˆ چرا در اين مدّت يك سال كسی چيزی Ù†Ú¯Ùت.Øال كه اين موضوع پيش آمد عنوان كردم .Ù…ÛŒ دانم من بعد به عنوان يك هم ولايتی كلاونگايی با اين اÙراد چگونه بر خورد كنم. با اين كه تا كنون چنين كاروان موئدّبی را نديديم كه كارشان نظم داشته باشد Ùˆ با اهالی به خوبی رÙتار كنند Ùˆ باعث آبروی Ù…ØÙ„ گردند Ùˆ از روستای كلاونگا Ùˆ اهالی آن در گزارشات به خوبی نام ببرند.بعد از بر گشتن از كلاونگا به من زنگ زدند Ùˆ از همه تشكّر كردند
ب
Re: صعود به سوتك!!!!
سلام. تاپیک خیلی خوبیه لطÙا ادامه بدین. ممنون از همگی